Manichiură și Pedichiură la domiciliu

LA CÂT TIMP FACEM ÎNTREȚINEREA :

La manichiura și pedichiura semipermanentă sau cu gel se face la maxim 3 săptămâni.

Materialul polimerizat în lampa UV are termen de expirare.

Neglijența sau amânarea duc la un aspect inestetic și ruperea materialului cu tot cu unghia naturală dintr-un punct unde nu mai are susținere.

Riști chiar formarea mucegaiului ( aspect galben-verzui) astfel unghia naturală va trebui decupată și/sau tratată local cu antibiotic .

Evită utilizarea unghiilor ca un instrument și nu le folosi pentru a deschide conserve sau a dezlipi etichete etc,

deasemenea protejează-ți măinile cu mănuși cănd folosești detergenți sau alte subtanțe chimice.

MANICHIURĂ ȘI PEDICHIURĂ SEMI IN PERIOADA SARCINII :

Realizată ocazional, in condiții corespunzătoare, o manichiura sau pedichiură semipermanentă nu afectează in perioada sarcinii.

De cele mai multe ori însă, produsele folosite conțin substanțe ce pot fi inhalate sau inghițite din greșeală, sau pot ajunge in contact cu pielea si mai apoi preluate de sânge.

Deasemenea, pentru a îndepărta oja semipermanentă uneori este nevoie ca unghiile să fie înmuiate în acetonă, nerecomandat graviduțelor.

Mai periculos este însă în cazul manichiurii-pedichiurii cu gel unde timpul de lucru poate ajunge chiar la 4 ore.

Manichiura și pedichiura clasică arată deasememea bine, pe termen mai scurt ce-i drept, dar sănătatea lui Bebe e mai importantă.

CUM RECUNOȘTI CIUPERCA SAU O UNGHIE AFECTATĂ :

Unghia naturală sănătoasă are o culoare rozalie, este lucioasă cu lunula vizibilă (semicercul alb de la radacina unghiei) .

Când apar pete albe, verzui, galbene, maro sau luciul dispare este clar că unghiile au nevoie de atenție și îngrijire specială, chiar de tratament prescris de medic .

În cazuri grave, unghiile pot fi sfărâmicioase, mult mai groase sau dezlipite de patul unghial.

Nu trece de la sine si este nevoie de 6 luni pana la 1 an chiar pentru ca unghia sa inceapă sa crească sănătoasă.

Nu se recomandă sub nici o formă aplicarea vreunui material tehnic sau lac de unghii, se realizează o igienizare regulată la specialist (fără a taia cuticulele, lucrăm cu Biți pentru pedichiură)

Pentru cazurile grave este nevoie diagnostic și acord al medicului specialist, dar mai bine prevenim prin ingrijire regulată și atenție.

Cu răbdare și igienă riguroasă unghiile tale vor arăta din nou bine !

BENEFICIILE MASAJULUI:


Masajul picioarelor poate ajuta la relaxarea musculaturii picioarelor, reducerea tensiunii și stresului acumulat în această zonă,

poate îmbunătăți circulația sângelui, ajutând la reducerea umflăturilor și a durerilor,

de asemenea, poate contribui la ameliorarea simptomelor asociate cu picioarele obosite sau dureroase, precum și la îmbunătățirea flexibilității și mobilității articulațiilor picioarelor

Este important de știut că masajul picioarelor nu trebuie să fie utilizat ca înlocuitor pentru tratamente medicale sau terapii specifice, ci ca o modalitate de relaxare și de îngrijire a picioarelor.


Unghiile încarnate:

Pot provoca durere, inflamație și uneori infecții. Unghiile de la picioare sunt cele mai frecvent afectate, în special la degetul mare.

Cele mai comune cauze sunt tăierea necorespunzătoare a unghiilor, încălțămintea strâmtă, traumele la nivelul degetelor, forma naturală a unghiilor sau Igiena necorespunzătoare.

Din fericire există soluții care ajută, dar in cazuri severe sau recurente cel mai bine este să consulți un medic.